Regresija nošanja

Nakon što naučite dijete na kahlicu i pelene zauvijek nestanu, možete si čestitati što ste prošli kroz jedno od najtežih trenutaka u životu vašeg malog djeteta. Neka djeca se lako obučavaju na kahlicu, ali većina s tim ima neke probleme. Svi oni to na kraju shvate, jer ne vidite desetogodišnjake koji cijeli dan hodaju u pelenama. Nakon što ste prošli kroz to, možda se više nećete morati brinuti o tome, osim ako nemate drugu bebu. U tom slučaju morate jednog dana istrenirati tu bebu, a možda ćete se morati suočiti i s regresijom uvježbavanja kahlice kod svog starijeg djeteta. Ne brinite, ovo nije tako neuobičajeno.

Regresija treniranja noše može se pojaviti u mnogim oblicima. Kako će se to dogoditi i koliko će problem biti ozbiljan ovisi o dobi djeteta. To nije nešto što se događa u svakoj obitelji, ali ako znate da se to može dogoditi, onda se možete nositi s tim malo mirnije. Ništa ne može biti gore od toga da disciplinirate dijete zbog toga kada je to nešto što zapravo ne može kontrolirati. Neka se djeca bolje nose s rođenjem brata ili sestre od druge. Regresija je način na koji se dijete nosi s onim što se događa, iako to uglavnom ne čini namjerno.

Dijete koje se upravo zauvijek oprostilo od pelena, a zatim primi brata ili sestru u roku od godinu do šest mjeseci, može imati loš slučaj regresije priuke na nošu. Možda se osjećaju nesigurno u svoj položaj u obitelji kada vide mamu i tatu kako provode puno vremena s novom bebom. Više nisu jedino dijete u kući i ne dobivaju pažnju kao nekada. Mogu se povući kao način privlačenja pažnje i ponovnog osjećaja posebnosti.

Starija djeca možda nemaju velikih problema, ali mogu imati male probleme iz istih razloga. To ne znači da nisu sretni zbog novog brata ili sestre, ali to znači da osjećaju gubitak kontrole i da im je teško dijeliti vrijeme s novim bratom ili sestrom. Za stariju djecu regresija nošanja može biti razdoblje mokrenja u krevet kada to dijete nikada prije nije imalo taj problem. Mogu se čak i smočiti kada su budni.

Neobični problemi s zahodom mogu se pojaviti s regresijom treniranja noše, stoga provjerite znate li kako se nositi s onim što se događa. Možda je dobro vrijeme da razgovarate sa svojim pedijatrom o tome što se događa s vašim starijim djetetom. Ova vrsta ponašanja može signalizirati da morate odvojiti više vremena za svoje starije dijete. Uvijek biste se trebali odnositi prema njima s ljubavlju i poštovanjem ako želite da prebrode ovu vrstu problema. To vam može značiti malo dodatnog posla neko vrijeme, ali s ljubavlju i strpljenjem oni će prevladati ovaj često kratkotrajni problem.