Nosiljke za bebe – odabir prave za vas i za bebu

Majke iz svih kultura stoljećima koriste nosiljke za nošenje svojih voljenih beba. Uobičajene nosiljke u prošlosti bile su jednostavne „krpeni omoti“ za bebe koji se i danas koriste u modernom društvu. Današnje nosiljke za bebe dostupne su u raznim stilovima, bojama, veličinama i izrađene od raznih tkanina.

Koju god vrstu nosiljke odabrali, važno je slijediti preporuke proizvođača o težini. Nisu sve nosiljke za sve bebe, pa ako je vaša beba ispod ograničenja težine proizvođača, nemojte riskirati korištenjem nosiljke pogrešne veličine.

Također ćete htjeti razmotriti kako će nosiljka pristajati vašem tijelu kao i vašoj bebi. Nosiljka mora biti udoban za vas, što znači da ne smije pristajati previše labavo ili preusko. Pomaže da se izmjerite od ramena do srednjeg dijela leđa kako biste odabrali dobru veličinu nosiljke koja odgovara vašem tijelu. Mnoge trgovine za bebe rado će vam dopustiti da isprobate nosiljku prije kupnje, na taj način možete biti sigurni da će nosiljka dobro pristajati vama i vašoj bebi.

Dobra je ideja isprobati nekoliko nosiljki sa svojom bebom kako biste vidjeli koliko je lako uvući i izvući bebu, kao i kako se lako kretati. I mama i tata trebali bi biti uključeni u proces jer jedna nosiljka možda neće dobro pristajati jednom roditelju kao drugom. Želite se osjećati sigurno kada svoju bebu nosite u nosiljci. Budući da nećete uvijek imati obje ruke na svojoj bebi kao sigurnosnu mjeru, želite se osjećati sigurno znajući da nosiljka radi svoj posao.

Nakon što odaberete pravu nosiljku, morate se naviknuti na osjećaj da je beba vezana uz vas. Znači, sada ćete biti širi i morate biti svjesni kuda hodate i truditi se ne rušati predmete. Također, budite svjesni što pijete i nikada ne kuhajte dok nosite bebu. Potrebna je samo sekunda da se izlije vruća kava ili da beba ispruži ruku i dodirne vrući štednjak.

Iako su mnoge nosiljke izrađene od čvrstih materijala i tkanina, važno je stalno provjeravati istrošenost vaše nosiljke. Pripazite na stvari kao što su šavovi, kopče i remenje. Pazite da nisu istrošeni dijelovi što bi moglo dovesti do njihovog otkopčavanja.

Također ne bi škodilo pročitati recenzije popularnih nosiljki kako biste stekli dobru predodžbu o dobrim nosiljkama. To će vam uštedjeti vrijeme pri odabiru nove nosiljke i suzit ćete svoj izbor na najbolju dostupnu kvalitetu. Postoji mnogo foruma za bebe na kojima također možete postavljati pitanja o raznim markama nosiljki.

Imajući na umu ove savjete, pomoći će vam da odaberete najbolju nosiljku za vaše dijete. Nosiljka će biti jedan od najčešće korištenih proizvoda za bebe koji ćete koristiti kada ste u pokretu. Zabavite se odabirom prave za vas i vašu bebu.