Liječenje akni osjetljive kože

Nemaju svi isti tip kože. Ovo je nešto što biste trebali znati o njezi lica i tijela. Uostalom, ako koristite pogrešne lokalne tretmane na svojoj koži, zapravo biste mogli stvarati više problema. Uzmimo za primjer izbijanje akni. Ovisno o tipu kože, vašem će licu biti potrebni različiti proizvodi za rješavanje bijelih prištića, mitesera, mrlja i cističnih akni. Samo da vam damo ideju, najčešći tipovi kože su normalna, mješovita, suha, masna/problematična i osjetljiva. Ako niste sigurni što točno znači osjetljivo, to se u osnovi odnosi na to koliko je vaša epiderma osjetljiva i koliko lako reagira na jake sastojke. Ako imate osjetljiv ten, znat ćete to jer će većina proizvoda za njegu kože na ovaj ili onaj način iritirati vaš ten. Srećom, danas postoje rješenja za liječenje akni za osjetljivu kožu.

Ako ste sigurni da imate osjetljivu kožu, onda je vrijeme da nastavite s traženjem pravog tretmana za osjetljivu kožu protiv akni ili dnevnog čišćenja koji će vam pomoći u njezi. Ako niste sigurni, obratite se licenciranom dermatologu. Pronalaženje pravog tretmana za akne za osjetljivu kožu ili hidratantne kreme nije tako teško u današnje vrijeme kao što je bilo. U ovom trenutku vaša će najveća odluka biti koju marku odabrati. Da bismo vam dali ideju, postoje brendovi poput Lancome, Clinique i Aveda koji svi nude proizvode za njegu osjetljive kože. Sve ovisi o tome što tražite i što ste spremni potrošiti. Iako će vas Lancome vjerojatno koštati najviše novca, Aveda je linija za njegu kože i ljepotu koja stavlja veliki fokus na potpuno prirodne biljne ekstrakte i organske komponente. Clinique voli držati stvari jednostavnim i ne pokušava odijevati proizvode u elegantna pakiranja. Oni traže više čistog medicinskog ili profesionalnog izgleda.

Osobe s osjetljivom kožom također mogu pronaći lijekove za akne za osjetljivu kožu u lokalnim drogerijama. Razmislite o markama kao što su Neutrogena i Clearasil. Obje ove robne marke nude proizvode za liječenje akni osjetljive kože koji ne iritiraju, ne dovode do crvenila i previše isušuju ten korisnika. Ako znate da ste osjetljivi na određeni sastojak, svakako pročitajte svaki spremnik i saznajte je li proizvod prožet tom komponentom. Što više znate, to će vam biti bolje s odabirom tretmana za akne. Nekoliko sastojaka koje biste trebali pokušati izbjegavati su benzil peroksid i alkohol, koji su oba sredstva za sušenje. Ova dva ključna sastojka zasigurno mogu dovesti do prekomjernog isušivanja, crvenila i daljnjih izbijanja kod nekih osoba s osjetljivom kožom.